четвер, 23 липня 2015 р.

11 порад як змінити життя тим, у кого зовсім немає сил

Стрес, напруга, емоційне вигорання - назв багато, а суть одна. Кожен з нас хоча б раз виявляв, що загнаний в кут, виходу з якого не спостерігається.Сьогодні ми поділимося з вами списком рекомендацій, які допоможуть якщо не повністю перетворити ваше життя, то в усякому разі зробити її набагато більш приємною.Вам напевно знайоме це відчуття: 10 ранку, ви вже на взводі від третьої чашки кави, а в голові замість скільки-небудь слушних думок - цілковита каша. Ви виснажені - фізично, ментально і емоційно - і абсолютно байдужі до того, що раніше тішило. Мотивація? Забудьте. Дратівливість? О так. Турбота про здоров'я і хорошому самопочутті? В топку.Чомусь прийнято вважати, що підкорення нових висот і цілковите виснаження один без одного не ходять. Нічого подібного. Емоційне вигоряння зовсім не ознака успіху, це спосіб, яким наш організм недвозначно натякає, що пора пригальмувати.Якщо ви робите те, що робили завжди, отримаєте те, що завжди отримували.Генрі ФордВідома цитата Генрі Форда тут як не можна до речі.




Звичні способи повернення себе до життя, будь то подвійна доза еспресо або черговий шар консілера під очима, займають буквально кілька хвилин, але чи багато від них реальної користі? Так, для докорінної зміни життя потрібно набагато більше часу, але в кінцевому підсумку всі зусилля себе виправдовують. Це інвестиції в ваше здоров'я і добре самопочуття, тому ставитися до них варто з усією належною серйозністю.

1. Спіть вдосталь

Наше тіло - це механізм. Прекрасна і неймовірно складна система, яка потребує турботи і відпочинку. Йдучи з роботи, ви щодня вимикаєте комп'ютер, приблизно це ж треба тілу і розуму. Дослідження говорять, що хороший сон допомагає мозку позбутися від токсинів, які накопичуються протягом дня, ось чому сім-вісім годин повноцінного відпочинку неймовірно важливі для психічного та фізичного здоров'я. Ваше завдання - поступово довести щоденну тривалість сну до цього рівня. На 30 хвилин більше відпочинку кожен день - це ж просто, правда?

2. Думайте, що і як їсте

Для того, щоб зробити своє харчування осмисленим, потрібна практика. Особливо це відноситься до тих, хто звик перекушувати на бігу, паралельно набираючи відповідь на черговий лист і щохвилини відволікаючись на телефонні дзвінки. Практика усвідомленого харчування допомагає зрозуміти, що ви їсте і яку користь це приносить вашому організму. На зміну простому вгамування голоду приходять здорові відносини з їжею. Результати досліджень показують, що такий підхід до харчування суттєво покращує настрій, знижує рівень стресу, допомагає виробити корисні харчові звички і навіть позбавитися від зайвої ваги.

3. Почніть рухатися і не зупиняйтеся

Рух - це не тільки потужний засіб для поліпшення настрою і зменшення стресу, а й доведено ефективний спосіб збереження відмінною пам'яті і взагалі розумових навичок.Протистояти зростаючій напрузі можна за допомогою фізичної активності: кожна хвилина, витрачена на йогу, пробіжку або катання на велосипеді, стає внеском у боротьбу зі стресом.Проста ранкова зарядка задає необхідний темп всьому дню і допомагає сфокусуватися на важливих завданнях. Чи варто говорити, що успішні люди воліють тренуватися саме вранці. Почніть хоча б з 10 хвилин помірної фізичної активності в день і плавно збільшуйте її тривалість до рекомендованого півгодини.

4. Кращий відпочинок - це тиша

Так-так-так, без згадки медитацій не обходиться жодна стаття про зміну життя. Ну а що поробиш, якщо це дійсно працює. Приблизно 80% візитів до лікарів так чи інакше пов'язані з наслідками стресу, уявляєте, яка жахлива трата часу і грошей? Ще більш вражаючим те, що скоротити всі ці витрати ми можемо за допомогою ... правильно, медитацій. Ці практики допомагають впоратися зі стресом, зміцнити імунітет, налагодити сон і відчути себе по-справжньому щасливим. Всього п'ять хвилин такого розслаблення зроблять день куди більш радісним. Ще один бонус: регулярно медитирующие люди раціонально мислять і відчувають менше занепокоєння, коли життя підкидає чергові сюрпризи.

5. Доглядайте за шкірою

Все просто: щаслива шкіра - щасливі ви. Зрозуміло, закріплення цієї звички нічим не відрізняється від інших, для неї теж потрібен час. Тут навіть не так важливо відоме правило трьох тижнів - сталість, регулярність і розуміння того, навіщо ви це робите, набагато корисніше, ніж закреслення днів у календарі. Горезвісний консилер приховає сліди втоми в два рахунки, але реальні зміни в стані шкіри завжди йдуть зсередини, повільно, але вірно. Вибирайте те, що не просто поліпшить колір обличчя, але і принесе реальну користь організму, будь то косметика або їжа. Просто повторюйте всі необхідні процедури вранці і ввечері - через деякий час ви помітите, що шкіра сяє здоров'ям і настрій вже не таке похмуре. Банально, але нічого кращого людство ще не придумало.

6. Питайте душу, а не тіло

Тут все просто: робіть те, що вас радує. Не всі наші досягнення наповнюють душу радістю. Регулярні переробки можуть бути корисні, але в кінцевому підсумку це призводить до виснаження далеко не нескінченних резервів організму. Користі від такої поведінки менше, ніж від регулярного відпочинку і розслаблення. Купіть нарешті туфлі, які давно хочете, побалуйте себе морозивом в обідню перерву і вихідні безперервно дивіться старі фільми. У всіх - ну ладно, більшості - ваших дій має бути одна-єдина причина: це приносить радість. Ви робите це не тому, що це черговий пункт у списку справ. Радість. Вам. Точка.

7. Довіряйте інтуїції

Сумнівною краси вираз «нутром чую» зовсім не метафора. Перед прийняттям важливих рішень прислухайтеся до своїх відчуттів: тіло часто підказує, що нам потрібно, ще до того, як ми це усвідомлюємо. Візьміть перерву, якщо втомилися. Поїдьте куди-небудь, якщо душа просить змін. Словом, коли щось йде не так, першим ділом запитаєте про причини себе. Якщо ви не людина-інтуїція, потрібен деякий час, щоб навчитися прислухатися до внутрішнього голосу. Просто відверніться від усіх турбот, передохніте і чесно відповідайте, що зараз відчуваєте. Велика ймовірність, що ви прекрасно знаєте, чого хочете насправді. Потрібно лише на час зупинитися і послухати себе.8. Порушуйте звичний порядок речейПоставте собі завдання мінімум раз на тиждень пробувати щось абсолютно нове. Ну або, якщо ентузіазму в надлишку, раз на день. Не обов'язково відразу братися за щось масштабне - просто йдіть на роботу іншою дорогою. Навіть така, здавалося б, дрібниця - це незвичайний досвід. Він допомагає відкрити розум для нових способів мислення і сприйняття, що, в свою чергу, зробить вас хоч трохи, але щасливішими. 
9. Створіть собі комфортне оточення

Перший етап створення здорових у всіх сенсах відносин - відповідальний підхід до того, чим і ким ви наповнюєте своє життя. Так, перспектива перетворення отруюють життя взаємин на радують і комфортні може спочатку лякати, особливо якщо це стосується дружби, сім'ї, їжі, роботи або самого себе. Проте це важливо.Проаналізуйте всі свої зв'язки і зверніть увагу, який внесок вони роблять у ваше життя і гарне самопочуття. Ті, хто відповідально ставиться до вибору оточення, найчастіше виявляються більш впевненими у прийнятті рішень.

10. Вчіться новому

Процес отримання нових знань робить нас щасливими, це факт. Ще він допомагає продовжити наше життя і зробити її більш цікавою і насиченою, а також позбавляє від зайвих упереджень. Хочете почати з малого - навчитеся в'язати, наприклад. У Мережі повно навчальних роликів, так що освоїти це нехитре діло можна, навіть не встаючи з ліжка. Якщо вас приваблюють великі цілі - вирушайте на тримісячні курси веб-дизайну. Чим би ви не вирішили зайнятися, мозок в будь-якому випадку буде вам глибоко вдячний.

11. Почніть вести щоденник

Зняття напруги, розвиток творчих здібностей, підвищення впевненості в собі і заряд натхнення для досягнення цілей - просте заняття, а стільки користі. Якщо це дається важко, не варто відразу брати зобов'язання писати щось кожен день. Важливий сам процес створення тексту, а не те, скільки разів ви цим займаєтеся, так що для початку можна обмежитися парою занять на тиждень. Встановіть таймер, дайте собі просту тему, наприклад «Чого я чекаю від цього дня», і пишіть все, що думаєте. Повірте, в кінцевому підсумку ви будете з нетерпінням чекати цих сеансів.

Немає коментарів:

Дописати коментар