неділя, 7 жовтня 2018 р.

Сочевиця з овочами по-південноіндійськи



 
Інгредієнти:
1. М'якоть свіжого гарбуза (та/або баклажани, кабачки) — 300 г.;
2. Цибуля  — 2 шт .;
3. Томати — 3 шт.;
4. Перець чілі — 1-2 стручки;
5. Свіжий імбир — 3 см.;
6. Жовта плоска сочевиця — 200-300 г.;
7. Насіння гірчиці — 1 ч.л.;
8. Насіння кмину — 1 ч.л.;
9. Лавровий лист — 1-2 шт.;
10. Гарбузова олія (лляна) — на око;
11.
Самбар масала — дрібка.

Приготування:
Зваріть сочевицю в каструлі, щоб вона розварилася до соусоподібного стану.
Співвідношення сочевиці і води 1:4.
Далі приготуйте зажарку і овочі.
На сковорідці прогрійте на середньому вогні олію, всипте на сковорідку насіння гірчиці і кмин. Прогрівайте насіння до тих пір, поки воно не почне потріскувати.
Цибулю поріжте уздовж, імбир - смужками, чилі або цілком або тонкими смужками, і засипте це в сковорідку. Тут же додайте гарбуз, порізаний кубиками, і смажте все це разом до тих пір, поки цибуля не стане золотистою, а гарбуз не розм'якшиться.
Додайте інші овочі, крім томатів, і тушкуйье разом.
Додайте самбар масала, сіль, тушкуйте до майже пастоподібного стану. (Хоча кубики овочів повинні зберегти форму)
Змішайте сочевицю і овочі.
Тушкуйте на маленькому вогні хвилин 5, помішуючи.
Відмінно смакуватиме не лише з  південноіндійського вишуканими стравами, а й просто з рисом!

Немає коментарів:

Дописати коментар